Een spaarrente van 0,5% of een rendement van 50%

De spaarrente staat op het laagste niveau in tien jaar, maar moet nog lager. De spaarrente bij de grootbanken is onder de 1 procent en levert dus vrijwel niets op.

De extreem lage spaarrentes vragen om alternatieven

Indien je op zoek bent naar meer rente of rendement moet je op zoek naar andere mogelijkheden. Een aantrekkelijke variant is automatisch beleggen. Met automatisch beleggen worden de transacties van een professional naar jouw eigen rekening gekopieerd. Registreer je gratis op eToro, het grootste beleggersnetwerk ter wereld en kopieer automatisch de beleggingen van de beste beleggers

Je hoeft dus niets te doen en kan ieder moment stoppen. Beleggen kun je laten doen of zelf doen. Zelf beleggen kost tijd en laten doen kost geld. In beide gevallen kan het meer opleveren dan sparen, maar je loopt ook meer risico. Aan andere kant weet je dat sparen momenteel vrijwel niets oplevert.

Het gemak van sparen met het rendement van beleggen 

Automatisch beleggen is geschikt voor mensen die niet zelf willen beleggen, wel controle willen houden, weinig vertrouwen hebben in de prestaties van grootbanken en bereid zijn risico te lopen met de kans op een verdubbeling van het eigen geld.

In ons overzicht met 10 beste beleggers kun je zien dat een rendement van 50% per jaar gerealiseerd kan worden. Wat in het overzicht met de beste beleggers opvalt is dat de hoogste genoteerden zeer stabiele en goede rendementen laten zien. Beleggen op een beleggersnetwerk is een interessant alternatief dat de laatste tijd sterk in opkomst is. Op Beursvos vertellen we hier alles over een laten ook zien hoe dit werkt en wat dit kan opleveren. Een voordeel van een beleggersnetwerk is dat je eerst met fictief geld kan oefenen of echt kan beleggen vanaf 200 euro. De drempel is dus een stuk lager dan bij automatisch beleggen of vermogensbeheer. Registeren is gratis op het grootste beleggersnetwerk ter wereld.

 Meer risico is meestal meer rendement
Sparen levert op dit moment bijna niets op. Automatisch beleggen kan helemaal vanzelf veel meer opleveren als je bereid bent meer risico te lopen en je hoeft dit natuurlijk niet meteen met al je (spaar)geld te doen. Een deel van je spaargeld gebruiken om iets meer risico te nemen kan heel wat meer rendement opleveren.