Trading strategie

Succesvol traden of handelen begint met een goede strategie. Op deze website zijn onder de menu optie Daytrading een aantal strategieën te vinden. Daarnaast is het belangrijk om ook meer te leren over prijsactie waaronder support en resistance levels. Dit zijn niveau’s waar de koers steun of weerstand vindt en belangrijk om te bepalen waar de koers vandaan komt en heen gaat.

Op Youtube zijn heel veel strategieën te vinden met grote koppen die een heel hoge winstgevendheid beloven. In de praktijk blijkt dit echter vaak tegen te vallen en is niet zo simpel als het wordt gepresenteerd. Toch zijn de getoonde video’s vaak leerzaam, omdat aandacht wordt besteed aan prijsactie, indicatoren en marktstructuren en is het goed om zelf te testen of het voor jou kan werken. De komende tijd zullen we regelmatig een bericht plaatsen waarin een strategie wordt getoond. Vandaag een strategie die gebruikt maakt van 3 indicatoren: EMA 200, Parabolic SAR en RSI.

Onze ervaring met deze strategie is dat deze tamelijk goed werkt, maar dat het vooral belangrijk is om niet alleen naar het timeframe te kijken waar je in handelt zoals bijvoorbeeld de 5 minuten grafiek, maar ook minimaal een timeframe hoger om te bepalen waar de koers heen gaat.