5 redenen waarom FinTech beleggen leuker en winstgevender is dan vermogensbeheer

Vermogensbeheer wordt aangeboden door banken en zelfstandige vermogensbeheerders. De vermogensbeheerder gaat jouw geld beleggen aan de hand van een bepaald risicoprofiel en ontvangt daarvoor een beheervergoeding. Deze vergoeding is meestal een percentage van het beheerde vermogen.

Is vermogensbeheer of beleggen in fondsen wel de beste keuze?
De vermogensbeheerder zorgt dat het geld wordt belegd volgens jouw profiel en dat je hier geen omkijken naar hebt. Je wordt ontzorgd en hoopt op basis van alle informatie en historische rendementen dat de vermogensbeheerder een mooi rendement maakt. Maar wat als het rendement tegenvalt? Of misschien is het rendement best goed, maar kan het nog veel beter? Zijn de kosten rechtvaardig, zijn de juiste keuzes gemaakt, was alle informatie echt transparant, waren er betere alternatieven, heb je altijd online inzicht in de resultaten en kun je ongestraft stoppen? Allemaal vragen waar niet altijd een antwoord op is of die moeilijk te beantwoorden zijn als je zelf weinig verstand hebt van beleggen.

FinTech biedt meer en betere mogelijkheden dan traditioneel beleggen
Door alle nieuwe technologie heb je met FinTech beleggen meer en betere mogelijkheden dan traditioneel beleggen en vermogensbeheer. Hiermee 5 redenen waarom beleggen op een beleggersnetwerk leuker en winstgevender is dan vermogensbeheer en traditioneel beleggen, bijvoorbeeld in beleggingsfondsen. Ben je nu al nieuwsgierig ga dan naar eToro en open een gratis demo account. 

De 5 voordelen van FinTech beleggen op een beleggersnetwerk

  1. Zelf beleggingscriteria kiezen en op ieder moment veranderen van keuze. Op een beleggersnetwerk kun je beleggers zoeken op basis van veel verschillende criteria, zoals rendement, risicoscore, winstgevende beleggingen, soort beleggingen en nog veel meer. Je bepaalt dus zelf wat je belangrijk vindt en kunt daarop zoeken en selecteren. Vervolgens kun je het volledige profiel bekijken van iedere beleggers en als dit dan aanspreekt druk je op ‘Copy’ en vult het bedrag in (vanaf 100 euro) waarmee je deze beleggers kunt kopiëren. Ook heb je de mogelijkheid om bepaalde beleggingsfondsen te kopiëren.
  2. Hoge rendementen maken en betaal je geen beheervergoeding. Als je beleggers kopieert betaal je geen beheervergoeding. Het geld wordt verdiend door de marge tussen aankoop en verkoop van de beleggingen, dus zijn verrekend in de resultaten van de beleggingen en worden niet apart in rekening gebracht. De beste beleggers op een beleggersplatform maken jaarlijks tussen de 40 en 400% rendement. Heel veel hoger dan een vermogensbeheerder. Vanzelfsprekend is het hierbij belangrijk om een maximale risico score te selecteren. Het kiezen van de juiste beleggers is een cruciaal punt, want er zijn slechts een aantal beleggers die ieder jaar een goed rendement laten zien. Daarom publiceren wij regelmatig de 10 beste beleggers over de laatste 2 tot 3 jaar. Dit zijn beleggers die structureel een goed rendement hebben laten zien bij een gemiddelde risicoscore.
  3. Alle beleggingsinformatie bekijken omdat deze transparant en real time is. Het kenmerk van FinTech beleggen op een beleggersnetwerk is dat het behalve snel, eenvoudig ook heel transparant is. Een beleggers kopiëren kan met 1 druk op de knop en stoppen met kopiëren ook. Je bent altijd zelf in control, bovendien kun je via desktop, laptop, tablet of telefoon al je beleggingen op ieder moment inzien. Alle informatie over de beleggers en jouw beleggingen is real time beschikbaar en benaderbaar en aan te passen.
  4. Starten op een award winning FinTech beleggersnetwerk vanaf 1.000 euro. Anders dan vaak bij vermogensbeheerders gebruikelijk is kun je op een beleggersnetwerk eerst oefenen en kennismaken met een proefaccount en daarna in het echt beginnen met beleggen en het kopiëren van succesvolle beleggers. In het echt beginnen kan al met 200 euro en een belegger kopiëren kan met 100 euro. Vergelijk dat eens met het vermogen dat je vaak in eerste instantie moet overmaken naar een vermogensbeheerder. Bovendien heb je op het beleggersnetwerk de mogelijkheid om op ieder moment te stoppen met kopiëren van een belegger. Op dat moment staat direct al je geld weer op jouw rekening.
  5. Communiceren met beleggers over jouw beleggingen. FinTech beleggen op een beleggersnetwerk is beleggen in een community van zo’n 5 miljoen beleggers. Door de social media mogelijkheden kun je berichten plaatsen, delen, liken en beleggers te volgen en kopiëren. Het is dus mogelijk om rechtstreeks te communiceren met 1 of meerdere beleggers. Hierdoor kun je ideeën uitwisselen, vragen stellen en leren van succesvolle beleggers.

Geïnteresseerd in deze nieuwe manier van beleggen?
Ga naar eToro en meld je gratis aan. Je kunt ook eerst meer lezen over waarom FinTech beleggen en de 10 voordelen ten opzichte van traditioneel beleggen. Of doornemen hoe FinTech beleggen werkt en welke mogelijkheden je hebt met FinTech Beleggen.