Wat is FinTech en hoe maak jij hier rendement mee?

FinTech staat voor Financial Technology. Fintech bedrijven maken gebruik van moderne technologie om klanten op een gebruikersvriendelijke, snelle en efficiënte manier financiële oplossingen te bieden. Een goed voorbeeld van een succesvol FinTech bedrijf in beleggingswereld is eToro. In Nederland nog niet heel bekend maar wereldwijd meer dan 5 miljoen beleggende klanten. Wil je het ook proberen? Dat kan met een gratis rekening.

Waarom beleggers gebruik maken van FinTech Beleggen?

Een kenmerk van FinTech bedrijven is dat ze flexibel en snel inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt en daarbij gebruik maken van de nieuwste technologie. Zo ook door eToro, waarbij een beleggersplatform wordt gecombineerd met een Social Netwerk. eToro noemt dit een Social Investment Netwerk oftewel een Beleggersnetwerk. De voordelen hiervan ten opzichte van traditionele aanbieders van beleggen en vermogensbeheer zoals banken zijn talrijk.

Bij FinTech geldt vaak nog onbekend maakt onbemind

FinTech bedrijven zijn vaak gevestigd in het buitenland. Sommige mensen zijn daarom huiverig om de dienstverlening van deze bedrijven te proberen. Gelukkig is een ander kenmerk van FinTech bedrijven dat ze transparant zijn en customer service erg belangrijk vinden. Ook eToro hanteert dit, dus je kunt eerst een proefaccount openen en met fictief geld de beleggingsdienstverlening proberen. Zelfs zonder rekening kun je de informatie over andere beleggers bekijken, zoals rendementen en beleggingen.

Geautomatiseerde beleggingsmogelijkheden met FinTech beleggen

Op het netwerk kun je zelf snel en eenvoudig beleggen via handige apps of je telefoon of tablet maar ook via PC of laptop. Ook is het mogelijk om direct te communiceren met succesvolle beleggers. Met een druk op de knop kun je deze beleggers volgen en kopiëren. Vooral het kopiëren van beleggers is mogelijk door moderne technologie waardoor de beleggingen van deze beleggers automatisch op jouw rekening worden uitgevoerd zodat je hetzelfde rendement maakt. Bekijk hoe dit werkt.  

Transparant en vrijblijvend starten met FinTech beleggen

FinTech bedrijven verzamelen veel data en maken dit toegankelijk voor hun klanten. In ons overzicht met de 10 Beste Beleggers kun je ook klikken op de beleggers en alle informatie inzien. Ben je nieuwsgierig? Probeer FinTech beleggen vrijblijvend en ontdek hoe je met FinTech rendement kan maken. Wil je direct in het echt starten dan kan dat vanaf 200 euro.