eToro review

eToro is het grootste beleggersnetwerk oftwel Social Investment Netwerk ter wereld met ongeveer 5 miljoen beleggers. Beleggersnetwerken werken eigenlijk vrij simpel. Je opent een gratis rekening en gaat oefenen met fictief geld of beleggen met echt geld (vanaf 200 euro). Ook kun je beleggingen van de beste beleggers kopiëren vanaf 100 euro met een deel van jouw geld. Registreer je gratis op eToro en ga starten met Social Trading en Copy Trading.

Financial Trading Gurus at their best. Join the eToro Guru Program


Transparant beleggen op beleggersnetwerken

Onderscheidend is dat alle informatie transparant wordt weergegeven, dus je ziet de werkelijke prestaties van iedere belegger of handelaar. Kijk op beleggersnetwerken als je nu al meer wilt weten over deze manier van beleggen.

Gebruikers kunnen via het handelsplatform van eToro acties van alle handelaren in het netwerk bekijken en volgen en deze automatisch naar hun eigen account kopiëren. Toen eToro in 2007 werd opgericht, wilden de oprichters de toenemende mate populariteit van social media combineren met de handel in vreemde valuta, indexen en grondstoffen.

Beleggingen van de beste beleggers

De beste beleggers hebben de mogelijkheid om Premium-leden te worden: zo kunnen ze profiteren van de verschillende voordelen van Premium-handelsaccounts, zoals live webinars, online cursussen en exclusieve acties. Ook hebben ze toegang tot de blogs over Social Trading handelen en kunnen met veel kopieerders een behoorlijk maandbedrag bijverdienen via het popular investor program. Schrijf je gratis in op eToro, het grootste Social Investment Network ter wereld.

Gebruikers op beleggersnetwerken

De bedoeling is dat je als gebruiker de beste beleggers kiest en hun kopieert. Met Copypeople kun je zoeken op beleggers met bijvoorbeeld een minimumwinst van 20%, een maximaal verlies per week van 10%, minstens 10 copiers, 70% winstgevende trades, een hoog of laag risico en nog meer criteria. Op BeursVos lees je meer over de manier waarop je beleggingen kopieert van de beste beleggers.

Wanneer je een handelaar kopieert heb je de keuze met welk bedrag je dit wilt doen. Verder hoef je niets meer te doen, de handelssoftware sluit automatisch de posities af op dezelfde momenten als dat de gevolgde handelaar dit ook doet. Ook kun je zelf een grens instellen waarop je wilt stoppen of op ieder ander moment zelf besluiten om te stoppen met kopiëren.

Onze ervaring met eToro: het grootste beleggersnetwerk ter wereld

Onze ervaring met eToro is dat het systeem uitstekend werkt. Met Copy People kun je eenvoudig handelaren kopiëren en bedragen instellen zoals je zelf wilt. Het is echter niet zo dat je alle handelaren met een rendement van meer dan 300% kopieert en daarna achter over kunt leunen en direct een hoog rendement realiseert. Zoals bij alle beleggingen zijn resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. De resultaten kunnen fluctueren, dus je zult zelf goed moeten kijken naar het risicoprofiel en resultaten om te beoordelen of het naar wens gaat. Er zitten absoluut een aantal toppers bij die veel rendement maken, maar die heb je niet altijd direct gevonden. Registreer je gratis op eToro

Ook op beleggersnetwerken is spreiding belangrijk

Onze ervaring is dat je zeker in het begin nog weleens moet wisselen van belegger en zeker niet op 1 of 2 ‘paarden’ moet wedden. Na een tijdje verschillende beleggers te kopiëren krijg je een goed beeld van de prestaties en dan kun je beter bepalen wie je wilt blijven kopiëren en wie niet meer. Als je de combinatie van beleggen en social media leuk vindt en bereid bent risico te lopen met de kans op een hoog rendement dan is eToro absoluut een aanrader.

Wil je meer weten over eToro kijk dan op thesocialinvestmentnetwork.com of bekijk de video of start gratis en krijg een bonus.