Automatisch beleggen, alternatief voor sparen

De spaarrente staat op het laagste niveau in tien jaar, maar moet nog lager. De spaarrente bij de grootbanken is onder de 1 procent en levert dus vrijwel niets op.

De extreem lage spaarrentes vragen om alternatieven

Indien je op zoek bent naar meer rente of rendement moet je op zoek naar andere mogelijkheden. Een aantrekkelijke variant is automatisch beleggen. Met automatisch beleggen worden de transacties van een professional naar jouw eigen rekening gekopieerd. Je hoeft dus niets te doen en kan ieder moment stoppen.Het geld voor een langere periode vastzetten op een rekening levert al iets meer op. Beleggen ligt momenteel het meest voor de hand indien je het geld voor een wat langere tijd kunt missen. Vraag gratis informatie op over automatisch beleggen bij Systemshop.

Beleggen kun je laten doen of zelf doen. Zelf beleggen kost tijd en laten doen kost geld. In beide gevallen kan het meer opleveren dan sparen, maar je loopt ook meer risico. Aan andere kant weet je dat sparen momenteel vrijwel niets oplevert.

Laten beleggen en alles onder controle 

Automatisch beleggen is geschikt voor mensen die niet zelf willen beleggen, wel controle willen houden, weinig vertrouwen hebben in de prestaties van grootbanken en bereid zijn risico te lopen met de kans op een verdubbeling van het eigen geld. Op Beursvos tonen we regelmatig de top 10 automatisch beleggen met het hoogste rendement.

Wat hierin opvalt is dat de hoogste genoteerden zeer stabiele en goede rendementen laten zien. Bovendien zijn het netto rendementen vanaf de startdatum. Zo heeft de top 5 een netto rendement van meer dan 50% en de nummer 1 zelf meer dan 100%. Een interessant alternatief dat de laatste tijd sterk in opkomst is, is beleggen of beleggers kopieren op een beleggersnetwerk. Op Beursvos vertellen we hier alles over een laten ook zien hoe dit werkt en wat dit kan opleveren. Een voordeel van een beleggersnetwerk is dat je eerst met fictief geld kan oefenen of echt kan beleggen vanaf 200 euro. De drempel is dus een stuk lager dan bij automatisch beleggen of vermogensbeheer. Registeren is gratis op het grootste beleggersnetwerk ter wereld

 Meer risico is meestal meer rendement
Sparen levert op dit moment bijna niets op. Automatisch beleggen kan helemaal vanzelf veel meer opleveren als je bereid bent meer risico te lopen en je hoeft dit natuurlijk niet meteen met al je (spaar)geld te doen. Een deel van je spaargeld gebruiken om iets meer risico te nemen kan heel wat meer rendement opleveren.