Financiële vrijheid

Uitgelicht

Start met automatisch beleggen door de beste beleggers met een hoog rendement te kopiëren via Social Trading of kies voor een geautomatiseerd handelssysteem met Autotrading. Wil jij dagelijks actief handelen en geld verdienen met traden, dan is Daytrading interessant. Ben je hierin geïnteresseerd dan bieden wij relevante informatie om hier vandaag mee te starten.

BeursVos geef gratis informatie en uitleg over Automated, Social en Daytrading. Zo worden verschillende vormen en nieuwe manieren van beleggen, investeren en (day)trading voor iedereen toegankelijk. Volg ons via Twitter om op de hoogte te blijven.

Trading strategie

Succesvol traden of handelen begint met een goede strategie. Op deze website zijn onder de menu optie Daytrading een aantal strategieën te vinden. Daarnaast is het belangrijk om ook meer te leren over prijsactie waaronder support en resistance levels. Dit zijn niveau’s waar de koers steun of weerstand vindt en belangrijk om te bepalen waar de koers vandaan komt en heen gaat.

Op Youtube zijn heel veel strategieën te vinden met grote koppen die een heel hoge winstgevendheid beloven. In de praktijk blijkt dit echter vaak tegen te vallen en is niet zo simpel als het wordt gepresenteerd. Toch zijn de getoonde video’s vaak leerzaam, omdat aandacht wordt besteed aan prijsactie, indicatoren en marktstructuren en is het goed om zelf te testen of het voor jou kan werken. De komende tijd zullen we regelmatig een bericht plaatsen waarin een strategie wordt getoond. Vandaag een strategie die gebruikt maakt van 3 indicatoren: EMA 200, Parabolic SAR en RSI.

Onze ervaring met deze strategie is dat deze tamelijk goed werkt, maar dat het vooral belangrijk is om niet alleen naar het timeframe te kijken waar je in handelt zoals bijvoorbeeld de 5 minuten grafiek, maar ook minimaal een timeframe hoger om te bepalen waar de koers heen gaat.

5 redenen waarom FinTech beleggen leuker en winstgevender is dan vermogensbeheer

Vermogensbeheer wordt aangeboden door banken en zelfstandige vermogensbeheerders. De vermogensbeheerder gaat jouw geld beleggen aan de hand van een bepaald risicoprofiel en ontvangt daarvoor een beheervergoeding. Deze vergoeding is meestal een percentage van het beheerde vermogen.

Is vermogensbeheer of beleggen in fondsen wel de beste keuze?
De vermogensbeheerder zorgt dat het geld wordt belegd volgens jouw profiel en dat je hier geen omkijken naar hebt. Je wordt ontzorgd en hoopt op basis van alle informatie en historische rendementen dat de vermogensbeheerder een mooi rendement maakt. Maar wat als het rendement tegenvalt? Of misschien is het rendement best goed, maar kan het nog veel beter? Zijn de kosten rechtvaardig, zijn de juiste keuzes gemaakt, was alle informatie echt transparant, waren er betere alternatieven, heb je altijd online inzicht in de resultaten en kun je ongestraft stoppen? Allemaal vragen waar niet altijd een antwoord op is of die moeilijk te beantwoorden zijn als je zelf weinig verstand hebt van beleggen.

FinTech biedt meer en betere mogelijkheden dan traditioneel beleggen
Door alle nieuwe technologie heb je met FinTech beleggen meer en betere mogelijkheden dan traditioneel beleggen en vermogensbeheer. Hiermee 5 redenen waarom beleggen op een beleggersnetwerk leuker en winstgevender is dan vermogensbeheer en traditioneel beleggen, bijvoorbeeld in beleggingsfondsen.

Verder lezen 5 redenen waarom FinTech beleggen leuker en winstgevender is dan vermogensbeheer

Zoek zelf de beste beleggers met hoog rendement

Eenvoudig zelf beleggen in aandelen, indexen, valuta en grondstoffen en kopieer jouw favoriete beleggers met een deel van je geld. Leer beter beleggen door contact te maken met de beste beleggers. Open een gratis rekening en betaal geen beheerkosten. Meer weten

Het beleggersnetwerk van eToro is een combinatie van een modern handelsplatform en een social netwerk waar je eenvoudig contact kunt maken. Beleggers die je wilt kopiëren zoek je zelf op basis van criteria die jij belangrijk vindt. Zoek bijvoorbeeld beleggers met een rendement vanaf 25% per jaar, een riskscore van maximaal 5 en minimaal 80% winstgevende beleggingen. Zodra je de belegger hebt gevonden kopieer je de beleggingen in 1 klik met een deel van je geld. Kopieer een of meer beleggers vanaf 50 euro. Allemaal snel, eenvoudig en transparant. Ontdek meer

68% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Kopieer topbeleggers

De beleggingen van de beleggers die je kopieert worden automatisch ook op jouw rekening uitgevoerd. Elk moment kun je besluiten om te stoppen met kopiëren of je stelt zelf een grens in. Met de knop “Copy” kies je vervolgens de belegger die je wilt kopiëren en vult het bedrag in waarmee je dit wilt doen. Verder hoef je niets meer te doen, de handelssoftware sluit automatisch de posities af op dezelfde momenten als dat de gevolgde belegger dit ook doet. Bekijk de 10 voordelen voor beleggers. Wil je dit ook proberen? Ontdek alle mogelijkheden op eToro.

Verder lezen Zoek zelf de beste beleggers met hoog rendement

Ervaringen op het grootste netwerk ter wereld

Toen eToro in 2007 werd opgericht, wilden de oprichters de toenemende mate populariteit van social media combineren met de handel in aandelen, indexen, valuta en grondstoffen. Inmiddels is eToro het grootste beleggersnetwerk ter wereld met miljoenen beleggers wereldwijd. Ontdek meer

68% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Beleggen op dit netwerk is snel, eenvoudig en transparant. Een modern handelsplatform met de mogelijkheid om direct in contact te komen met succesvolle beleggers. Gebruikers kunnen via het handelsplatform van eToro acties van alle beleggers in het netwerk bekijken en volgen en deze automatisch naar hun eigen account kopiëren. Alle informatie is transparant, dus je ziet altijd de werkelijke prestaties van iedere belegger of handelaar. Kortom: zelf beleggen in aandelen, indices, valuta en grondstoffen en kopieer de beleggingen van de beste beleggers met een deel van jouw geld. Open een rekening

68% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Onze eToro ervaring

Onze ervaring met eToro is dat het systeem uitstekend werkt. Met ‘Beleggers kopiëren’ kun je eenvoudig handelaren kopiëren en bedragen instellen zoals je zelf wilt. Het is echter niet zo dat je alle handelaren met een hoog rendement  en daarna achter over kunt leunen en direct een hoog rendement realiseert. Zoals bij alle beleggingen zijn resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. De resultaten kunnen fluctueren, dus je zult zelf goed moeten kijken naar het risicoprofiel en resultaten om te beoordelen of het naar wens gaat.

Verder lezen Ervaringen op het grootste netwerk ter wereld

Vermogensbeheer 2.0

Tegenwoordig is vermogensbeheer en beleggen toegankelijker en transparanter geworden door technologische ontwikkelingen. Vermogensbeheer wordt steeds vaker online aangeboden door traditionele partijen en door nieuwe spelers. Traditionele partijen zijn de (groot)banken en gespecialiseerde vermogensbeheerders. Nieuwe partijen zijn onder andere sociale beleggingsnetwerken zoals eToro.

68% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.

Deze nieuwe partijen maken optimaal gebruik van de online mogelijkheden. Dit begint al bij de informatievoorziening, want de resultaten en kosten zijn transparant en je kunt vaak zelf de beste beleggers selecteren. Bij traditioneel vermogensbeheer wordt een vermogen aan een beheerder toevertrouwd. Daarbij worden afspraken gemaakt over de wijze waarop het vermogen wordt beheerd, welke vrijheid de beheerder heeft bij zijn aan- en verkoopbeslissingen, en de wijze waarop hij aan zijn opdrachtgever zal rapporteren. Vermogensbeheer gaat vaak om tamelijk grote bedragen en om langere termijn beleggingen waarbij de regie volledig in handen is van de beheerder die daar kosten voor in rekening brengt.

De nieuwe partijen bieden de mogelijkheid om de beste beleggers en handelaren te kopiëren. Je hebt daarmee de mogelijkheid om met een hoger risico een veel hoger rendement te behalen en houdt tegelijkertijd de touwtjes in handen want je kunt met een druk op de knop stoppen met kopiëren. Bij Beursvos noemen we dit automatisch beleggen met het hoogste rendement. Ook is automatisch beleggen toegankelijker want bijvoorbeeld bij eToro is het mogelijk om iemand te kopiëren vanaf 100 dollar. Via de app kun je op ieder moment overal zien wat het resultaat is en een grens instellen om te stoppen of juist het bedrag verhogen. Lees meer over onze ervaring met eToro.

Steeds meer gebruikers en handelaren sluiten zich aan bij deze nieuwe partijen, omdat het een hoog rendement oplevert en gemak biedt waardoor een niche zal uitgroeien tot de standaard in vermogensbeheer.

Verder lezen Vermogensbeheer 2.0