Beleggersnetwerken

Op beleggersnetwerken oftewel Social Investment Netwerken kun je contact maken met andere beleggers, zelf beleggen en beleggingen van andere succesvolle beleggers direct en eenvoudig kopiëren. Van alle beleggersnetwerken is eToro het toonaangevende en grootste beleggersnetwerk in de wereld met circa 5 miljoen beleggers. Open een demo account op eToro en oefen met fictief geld of start vanaf 500 euro.

Hoe werkt een beleggersnetwerk?
Het werkt simpel. Registratie is gratis en oefenen kan met fictief geld of stort 500 euro of meer en start. Je kunt zelf gaan beleggen in aandelen, indexen, valuta, grondstoffen en meer. Doordat het een community is kun je eenvoudig van andere beleggers leren of ideeën uitwisselen. Beleggersnetwerken bieden nog meer mogelijkheden. Met Copy People zoek je beleggers en als je iemand hebt gevonden met goede prestaties kun je besluiten die belegger te kopiëren met een deel van je geld. Je zoekt bijvoorbeeld beleggers met een minimumwinst van 30% per jaar, een risk score van maximaal 5, maximaal verlies per week van 10% en minimaal 60% winstgevende trades. Met de knop “Copy” kies je vervolgens de belegger die je wilt kopiëren en vult het bedrag in waarmee je dit wilt doen. Verder hoef je niets meer te doen, de handelssoftware sluit automatisch de posities af op dezelfde momenten als dat de gevolgde belegger dit ook doet. Open een rekening.

Financial Trading Gurus at their best. Join the eToro Guru Program


Starten op het beleggersnetwerk
Bij eToro open je een gratis demo account en oefen je eerst of start direct echt met beleggen. Om een succesvolle beleggers te kopiëren heb je meestal minimaal 100 euro nodig. Je kunt tot 20 handelaren kopiëren op elk gewenst moment. Je kunt zelf een grens instellen waarop je wilt stoppen met kopiëren of op ieder moment zelf besluiten om een belegger niet meer te kopiëren. De criteria en de controle behoud je dus altijd zelf. Indien je de beste beleggers kopieert dan wordt elke belegging die ze openen ook automatisch in jouw account gekopieerd, en daardoor kun je profiteren van het vermogen van succesvolle beleggers zonder dat je een vinger uit hoeft te steken.

Verschillende beleggersnetwerken
Naast eToro zijn er ook nog andere beleggersnetwerken waar je automatisch kunt beleggen is ZuluTrade. ZuluTrade heeft een platform waarbinnen duizenden traders proberen om de beste trades aan je beschikbaar te stellen. Op deze website vind je verschillende mensen met interesse in Forex handel of de handel in valuta’s. Deze mensen vinden het leuk om hun beleggingen te delen met bezoekers en verdienen hierdoor wat extra geld. Deze beleggers worden signaalproviders genoemd. Als bezoeker kan je deze signaalproviders volgen met een bedrag vanaf 100 euro. Wanneer de signaalprovider een positie opent, opent de positie ook automatisch binnen je eigen account. Hierdoor verdien je net zoveel als de professionele belegger. Op een zelfde manier werken Ayondo en Trade360 ook beleggersnetwerken waar je zelf kunt handelen op verschillende markten of succesvolle beleggers kopieert. Tot slot biedt TradersOnly een aantal diensten, waaronder de SystemShop (autotrading) en zelf beleggen. Als belegger is wereldwijd handelen op vrijwel elke beurs mogelijk.

Beleggersnetwerken zijn toegankelijk en transparant
Beleggersnetwerken of Sociale Investment Netwerken zijn bedoeld om de markten voor iedereen toegankelijk te maken. Het idee is om mensen aan te moedigen om elkaar op te zoeken en om samen te discussiëren, te handelen, te beleggen, te leren en om kennis in het netwerk te delen. Kijk voor uitgebreide informatie op Beleggersnetwerken.

Lees meer over onze ervaring in de eToro review en bekijk deze video om meer te leren.

 

Your Social Investment Network